Srečanje v spomin avtorju življenjsko-kozmične energije

***

Veliki učitelji ne pripadajo preteklosti, temveč sedanjosti in prihodnosti. Oni so vedno prisotni.

Modrec je vedno tu, neodvisen od prostora in časa. Veje neposredno skozi svoja dela.

V Zavesti ostaja dostopen vsakomur, ki jo na trenutke uspe doseči s predanostjo Znanju.

***

Vabilo na predavanje
Spominsko srečanje s predavanjem organizira ‘Telosvatba‘,

Savina Vybihal:

„Minilo je že leto dni, odkar sem izvedela, da so na zadnjo pot pospremili Božidarja Djurica – Boška.

Sporočila mi je Irena Golouh, njegova desna roka, organizatorka pri posredovanju njegovega dela in soustvarjalka na njuni skupni poti ter njegova učenka, zaslužna, da je izšlo njegovih 5 knjig o Življenjsko-kozmični energiji. Irena je mnogo več kot teh nekaj skopih besed.

Osebno sem izgubila edinega pravega zaščitnika, vzgojitelja, kritika in učitelja, ob srečanju s katerim je spoznanje o lastnih zablodah in zmotah nesebično počasi odstiralo resnice življenja in usmeritve na poti, odkar sem ga spoznala na občasnih srečanjih pred več kot desetimi leti leti in ki je pokril ogromno vzgojnih, izobraževalnih in družbeno, ter predvsem duhovno pogojenih vrzeli.

Še danes se ne spomnim, kako se je pojavil v mojem življenju, vem pa, da je po daljšem času reševanja zdravja in življenja, spoznavanja različnih ezoteričnih tehbk in metod dela z energijami, zdravljenji ter duhovnostjo, v moji edini želji ozdraveti in si urediti življenje, bil edini Človek, ki me je prepričal s svojo umirjenostjo, vedrino in homorjem, znanjem, sistematiko, učinkovitostjo, s tistim “nekaj več”, kar občutiš kot popolno varnost in zaupanje ob nekom, kar konkretno pomeni, da veš, da ti ta oseba ne bo nikdar naredila nič hudega. Vse njegove pronicljive pripombe med zdravljenji in učenjem, pospremljene z navihanimi iskricami v očeh so vlivale zaupanje, ki ga doslej do nikogar v življenju nisem poznala. Kljub rednim preizkušanjam, me je vodil skozi paleto lastnih in tujih strahov ter čustev varno, varno zase in za druge. Ob odstiranju spoznanj mu enostavno ni bilo mogoče ničesar zameriti. Njegovo učenje je bilo vedno spodbudno, humorno in tudi kruto resnično, kot zna biti kruto življenje samo.

V izzvani jezi oz tekmovalnosti po besedni terapiji sem ga nevede in nehote tudi poškodovala, kar je (upam) dobro saniral in iz tega enostavno naredil štos in rekel, da sem ga “pimf” in da to dobro obvladam. Od žalosti, jeze, užaljenosti in raočaranj, do spoznanj in vedenj je bila dolgoletna pot do ponovnega občutenja nasmejanih lic uspešna.

Ob vsem omenjenem se življenje človeka, ki se ga je dotaknil temeljito spremeni, predvsem v modrejše delovanje.

Njegovo delo Življenjsko-kozmična energija je nauk, ki nudi vsakemu posamezniku možnost nadgradnje kvalitetnega lastnega in življenja drugih skozi lasten zgled. Predvsem pa daje možnost, da vsak postane boljši in najbolji Človek.

Boško mi je rešil življenje in me vrnil vanj, zdaj ga moram do konca živeti sama. Vesela bom, če mi bo uspelo, da bo vsaj del mojega življenja spomenik njegovemu.”