web analytics

Dragi Boško.


Spoznala sva se na prelomu tisočletja. Vstopil je v naš dom in v trenutku se nam je začelo spreminjati življenje. Najprej nam je pomagal ozdraviti. Nato pa se mi je zgodil premik v razmišljanju. V možganih so se mi brisali stari stereotipi o življenju in nastajal je nov pogled na svet in vesolje. Vsaka Boškova izgovorjena beseda je imela svoj pomen, ki sem jo šele kasneje povsem razumela. Najprej, sem bila do tega novega in neznanega, zadržana. Z leti pa sem brezpogojno srkala njegovo znanje. Saj nisem mogla dvomiti, če sem lahko med njegovo prakso in teorijo postavila enačaj. Na vsaki njegovi delavnici ali srečanju sem čutila kako rastem, kako spoznavam elemente samozdravljenja.
In naš Boško je bil na izobraževanjih sistematičen in si želel, da bi nas čim več naučil. Moč njegovega hotenja in energije je bila neizmerljiva. Z izdajo svojih knjig je nam in svetu poklonil največ kar je lahko. Zdaj se zavedam, da nikoli ne bom vsega kar je povedal in napisal povsem razumela. Bil je strog in pronicljiv učitelj, ki si je želel, da bi že vsaj nekdo dojel in znal uporabljati njegova spoznanja. Toda premalo smo se zavedali, da je potrebno ogromno garanja za uspešno uporabo božanske energije.
Vedno, kadar sva se srečala, me je objel in rekel:« Kako si?«. Ni potreboval odgovora. V trenutku je ugotovil v kakšnem stanju sem. In vsakič znova sem se čudila, kako je mogoče, da sem tako priviligirana in lahko delim delček življenja z njim. Z njim, s katerim smo se lahko pogovarjali o filozofiji, zgodovini, jadranju, medicini, psihologiji, strojništvu,……. Boško je bil vedno poglobljen, razmišljajoč sogovorec. Svetovljan, ki je znal povezovati vedenja vseh znanosti in religij. S svojim značilnim slovensko črnogorskim pogovornim jezikom in energijo je brez kakršnikoli zavor ali ljubosumja, prenašal bistvo življenjsko kozmične energije. Čeprav ni verjel v čudeže, je bilo njegovo zdravljenje čudežno in zato ga občudujem.
Nikoli ni nikogar posiljeval s svojim naukom. Vsakomur je pustil svoje razmišljanje. Zato ne bom dojela, zakaj so ga nekateri onemogočali. Prevečkrat je bil nerazumljen, ker je njegov Božidarjev nauk vseobsegajoč in unikum tudi v zdravilstvu. Upam si trditi, da je do spoznanj prišel več desetletij pred splošnim sprejetjem in trenutno ni človeka, ki bi mu lahko v popolnosti sledil. Medtem ko razgalja z resnico, vseeno že mnogi koristimo njegovo učenje za obvladovanje vsakdanjih življenjskih situacij in ohranjanje zdravja.
In res, imel je pravo ime, Božidar.
Meni je podaril širino razmišljanja in vedno me bo spremljal njegov nauk. Hvala Ti, moj Veliki učitelj.
HN

Comments are closed.